Productie

Productieproces

Het duurt even om van enkele losse draden een volwaardige panty, nylonkousen of legging te maken. Hoe verloopt dit in de praktijk? Volg het productieproces.

 1. Stap 1 — Breizaal
  2,5 minuten: dat is de breitijd die nodig is voor een klassieke panty. Dit kan oplopen tot 8 minuten voor complexere fashion-panty's. Deze breimachines — uitgerust tot 400 naalden — zijn volledig computergestuurd.
 2. Stap 2 — Confectie & controle
  Klassieke panty's worden met een ronde naad geconfectioneerd, voor technische en fashion-panty's kan dit manueel met een platte naad (meer comfort). Vóor het kleuren volgt eerst nog een controle.
 3. Stap 3 — Kleurproces
  Op basis van de pantysamenstelling wordt het kleurrecept vastgelegd. Voor het kleuren worden de panty's netjes gestapeld in lades die in een kast worden geschoven. Deze kast wordt onder hoge druk gebracht tijdens het verfproces. Hierdoor gebeurt het kleuren zonder wrijving tussen panty's, wat voor een betere kwaliteit zorgt. Na 2 wasbeurten volgt een antibacterie-behandeling en drogen met microgolven, dus zonder warmte.
 4. Stap 4 — Vormen en verpakken
  Bij het stoomvormen gebruiken we hoogdruk autoclave-technieken met meervoudige droogstations. Dit bevordert de elasticiteit van de panty en zorgt dat het er goed uitziet. Klaar voor verpakking? De automatische verpaklijnen zorgen dat elke panty in prima staat blijft.
 
Productieproces en machinepark

Machinepark

Een nieuwe trend, een populaire seizoenskleur ... de beenmode verandert razendsnel. Dankzij ons hypermoderne machinepark kunnen we snel en efficiënt onze productie aanpassen aan marktwijzigingen en -noden.


Netkousen? Zwarte panty's? Nylonkousen?
Ontdek de volledige collectie.